Levensbeschrijving

Frank Roosen: Acupuncturist, fysiotherapeut en docent Acupunctuur

Ik ben sinds 1981 gediplomeerd fysiotherapeut(Nijmegen, 1981).
Na mijn studie heb ik enkele jaren in verschillende fysiotherapeutische praktijken waargenomen.

Mijn belangstelling in andere landen en volken brachten me tot het besluit om gedurende een jaar als fysiotherapeut in een Reumakliniek in Zwitserland (Praxis fur Rheumakrankheiten in Bremgarten) te gaan werken. Al snel daarna ben ik met mijn vrouw een wereldreis gaan maken van twee en een half jaar.

Tijdens deze reis heb ik als fysiotherapeut in een ziekenhuis, een revalidatie centrum en een sportkliniek in Australie gewerkt.

Door het werken en reizen in verschillende landen raakte ik steeds meer gefascineerd door de specifieke wijzen waarop verschillende volken omgaan met ziekte en gezondheid.

Vooral de Traditionele Chinese geneeswijze sprak me aan. Deze geneeswijze beschouwt lichaam en geest als een geintegreerd geheel.
In 1988 keerde ik terug naar Nederland en ben gaan werken in een particuliere praktijk genaamd Fysiotherapie en podotherapie Bottendaal te Nijmegen. Hier heb ik gewerkt tot maart 2008.
In deze praktijk heb ik 20 jaar intensief samengewerkt met collega’s van verschillende disciplines. Zoals manueel -, bekkenbodem- en sportfysiotherapeuten.

Een deel van de tijd was ik werkzaam in een gezondheidscentrum. Daar was ik deel van een team bestaande uit 3 huisartsen, een psycholoog en een logopediste.
In dit gezondheidscentrum ben ik 17 jaar werkzaam geweest. Uiteindelijk heb ik na 20 jaar de stap genomen geheel zelfstandig verder te gaan.

In de loop der jaren heb ik zeer veel ervaring opgedaan in vele takken van de gezondheidszorg, en kan deze dan ook aanwenden om problemen in een zeer breed kader te zien en te behandelen.
Vrij snel na mijn terugkomst uit het buitenland ben ik begonnen aan een 4-jarige studie acupunctuur. In 1993 studeerde ik als acupuncturist af.

In 1995 heb ik een eigen acupunctuurpraktijk in mijn woonplaats Tilburg gevestigd. In deze praktijk kan ik mijn jarenlange ervaring en kennis van fysiotherapie en acupunctuur uitstekend combineren en toepassen.

Sinds enkele jaren geef ik internationale acupunctuur lezingen en ben als acupunctuur docent verbonden aan de Hwa To University of Tradiotional Chinese Medicine in Koog a/d Zaan.