Onvruchtbaarheid

Zwanger worden, het lijkt zo natuurlijk. Helaas is het krijgen van een kind voor een aantal mensen helemaal geen vanzelfsprekendheid. Soms wil het maar niet lukken. Soms liggen er duidelijke medische oorzaken aan ten grond slag, zoals endometriosis of problemen met de eierstokken.
Of zijn er problemen bij de man zoals traag of verminderde kwaliteit van het sperma. Maar in vele gevallen kan er niets afwijkends gevonden worden.
In een aantal gevallen wordt er een IVF/ICSI/IUI traject gestart. Hierdoor wordt de kans op een natuurlijke zwangerschap vergroot.

Om dit traject minder belastend en succesvoller te laten verlopen, kan dit traject met acupunctuur, massage en mogelijk met kruiden worden aangevuld. Uit onderzoek is gebleken dat de kans op een zwangerschap daardoor aanzienlijk toeneemt. Zo heb ik al vele geboorte kaartjes mogen ontvangen.

Verder heb ik een uitgebreide vragenlijst die u de eerste keer van mij opgestuurd krijgt die duidelijk maakt waar lichamelijk en energetisch de grootste problemen zitten. Hierdoor heb ik een duidelijk beeld heb hoe ik u het beste kan behandelen en van adviezen kan voorzien.