Wist u dat chronische schouderklachten in Japan de bekendste overgangsklacht is?

Wist u dat chronische schouderklachten in Japan de bekendste overgangsklacht is?
De laatste jaren behandel ik steeds vaker chronische schouderklachten. Deze klacht die vaak begint zonder echt duidelijke reden geeft vaak een zeurende pijn in de schouder met uitstralende pijn naar de bovenarm.

In een groot aantal gevallen is de bovenarm zelfs de enige plek waar de pijn voelbaar is. Deze klacht kan een voorbode zijn van beginnende overgangsklachten. Soms gaan ze gepaard met slaapproblemen en stemmingswisselingen. In Japan is bekend dat deze schouder klachten de meest voorkomende en bekendste overgangsklacht is.
Hier in het Westen scharen wij deze klacht onder de zgn. rotator cuff overbelasting. Wat wil zeggen dat de aanhechting van een belangrijke schouderspier een chronische steriele ontsteking heeft opgelopen.

Door mijn jarenlange ervaring als fysiotherapeut heb ik deze klacht vaak behandeld. Doordat ik deze klacht behandel in met combinatie acupunctuur kan ik de andere ongemakken die er vaak zijn in een groter geheel plaatsten. Zodat zowel de lichamelijk als de emotionele kant van het verhaal wordt meegenomen.

De behandeling bestaat dan ook uit het plaatsen van naalden, het intensief masseren van de aangedane pijnlijke schouder met een Chinese massage techniek cupping aangevuld met levensstijl adviezen.